Peamiselt mõjutas indeksit tööjõukulude vähenemine, teatas statistikaamet.

2007. ja 2006. aasta ehitusbuumi tingimustes tõusis ehitushinnaindeks võrreldes eelmise aastaga vastavalt 12,7 protsenti ja 10,3 protsenti.

Eelmise aasta neljandas kvartalis oli ehitushinnaindeksi muutus võrreldes kolmanda kvartaliga -1,5 protsenti ja võrreldes 2007. aasta neljanda kvartaliga 0,5 protsenti.

Ehitushinnaindeksit mõjutas neljandas kvartalis võrreldes nii eelmise kvartaliga kui ka eelmise aasta neljanda kvartaliga eelkõige tööjõukulude vähenemine.

Remondi- ja rekonstrueerimistööde hinnaindeksi muutus oli neljandas kvartalis võrreldes kolmanda kvartaliga -1,5 protsenti ja võrreldes 2007. aasta neljanda kvartaliga 0,7 protsenti. Indeksi muutus oli 2008. aastal eelmise aasta keskmisega võrreldes neli protsenti.

Ehitushinnaindeksi arvutamisel kaasatakse neli ehitistegruppi: eramud, korruselamud, tööstus- ja ametihooned. Remondi- ja rekonstrueerimistööde hinnaindeksi puhul on vaatluse all ametihooned. Ehitushinnaindeks väljendab ehitustegevuse maksumuse muutust ehitusplatsi otsekulude tasemel. Otsekuludes arvestatavad ressursid jaotatakse kolme põhigruppi: tööjõud, ehitusmasinad ja -materjal.