Prokuratuur süüdistas Sven Pertensit soodustuskelmuse katsele kaasaaitamises, kuid nii nagu maakohus, leidis ka ringkonnakohus, et Pertensi käitumises ei ole tuvastatav kuriteo toimepanemise koosseis, seega kuulub mees talle esitatud süüdistuses õigeksmõistmisele.

"Olen korduvalt antud kohtumenetluse raames nii ise kui mind esindanud advokaatide Margus Mugu ja Margus Arvisto vahendusel kinnitanud veendumust oma süütuses ning nüüdseks on kaks kohtuastet seda väga selgesõnaliselt kinnitanud. Veelgi enam, ringkonnakohus seadis kahtluse alla ka selle soodustuskelmuse täideviimisteo olemasolu, millele kaasa aitamises prokuratuur mind süüdistas," kommenteeris Pertens.

Pertensit süüdistati selles, et ta olevat ettevõtte juhatuse liikmena teadlikult esitanud valedokumente ja aidanud niimoodi teise ettevõtte esindajal pettuse teel saada toetust Keskkonnainvesteeringute Keskuselt (KIK).

Ringkonnakohus ütleb aga tänases otsuses karmilt, et prokuratuur ei ole kriminaalasjas kogunud ega uurinud ühtegi tõendit, mis kinnitaks, et Pertens oli teadlik, et väidetavalt tegelikkusele mittevastavaid lepinguid sõlmitakse allhankija poolt soodustuskelmuse katse toimepanemiseks. "Sellist teadmist ei saa tõendada elulise usutavusega nagu prokuratuur on üritanud seda käesolevas menetluses teha. Kohtukolleegium osutab, et ehkki eluline usutavus on üks tõendi usaldusväärsuse hindamise kriteeriume, ei ole see arvestatav iseseisva tõendina kriminaalmenetluse seadustiku § 63 lg 1 tähenduses," seisab otsuses.