Eesti ühe suurema ehitusfirma Skanska EMV juhatuse liige Alar Kullison kinnitas, et jutud sellest, nagu kavatseks Skanska Eestis tegutsemise lõpetada, ei vasta tõele, vahendas "Aktuaalne kaamera"
teatel.

Varem vaid EMV nime kandnud ettevõte peab septembris oma 60. juubelit ning Kullison kinnitas, et järgmises turutõusu faasis ollakse kõva löögijõuna kindlasti olemas.

Karm olelusvõitlus on viinud ehitusfirmad selleni, et riigihangete konkurssidest võetakse osa tihtipeale nii, et teatakse juba ette, et tõenäoliselt võib objekti üleandmise hetkel heal juhul nulli, kui mitte kahjumisse jääda. Kuna erasektori tellimused on ehitusturult täiesti kadunud, püüavad ettevõtted ennast riigihangetega päästa ning kas või käivet ning töötajaid alles hoida.

Tavaline on see, et isegi väiksemamahulisematest konkurssidest võtavad osa enam kui 20 firmat ning võidab see, kes kõige vähem pakub.

"Kehv majandusolukord tingib turu käitumise, hinnad on palju madalamaks hangetel läinud," nentis OMA Ehituse juhatuse esimees Kaido Fridolin.