Eesti ühe suurema ehitusfirma Skanska EMV juhatuse liige Alar Kullison kinnitas "Aktuaalsele kaamerale", et jutud sellest, nagu kavatseks Skanska Eestis tegutsemise lõpetada, ei vasta tõele, kirjutab ERR-i uudisteportaal.

Karm olelusvõitlus on viinud ehitusfirmad selleni, et riigihangete konkurssidest võetakse osa tihtipeale nii, et teatakse juba ette, et tõenäoliselt võib objekti üleandmise hetkel heal juhul nulli, kui mitte kahjumisse jääda. Kuna erasektori tellimused on ehitusturult täiesti kadunud, püüavad ettevõtted ennast riigihangetega päästa ning kas või käivet ja töötajaid alles hoida.

"Kehv majandusolukord tingib turu käitumise, hinnad on palju madalamaks hangetel läinud," nentis OMA Ehituse juhatuse esimees Kaido Fridolin. "Igaüks ise otsustab, kui suuri riske võetakse. Riske võetakse muidugi suuri, kus ja kelle peal need riskid maandatakse, ei oska öelda."

Skanska suuremad objektid on parasjagu lõppjärgus - Rocca al Mare kaubanduskeskus Tallinnas valmib septembriks ning meelelahutuskeskus Solaris oktoobriks, vahepealsel ajal, kui suuri tellimusi pole, tuleb üldkulutusi hoida vastavalt tööde hulgale.