Skanska viib oma pooleliolevad projektid lõpule ja täidab kõik kohustused oma töötajate ja koostööpartnerite ees. „Viime kõik juba alustatud projektid lõpule vastavalt kokkulepitud tingimustele, samuti täidame kõik garantiikohustused,“ kinnitas Skanska AS-i juhatuse esimees Andres Aavik ettevõtte teates.

„Meie jaoks on väga oluline oma töötajate heaolu ja edasine käekäik. Kõik töötajad, kes soovivad, saavad professionaalsel tasemel nõustamist,“ lisas Aavik.

Skanska AS on Skanska Oy tütarettevõte, mis on Skanska esindus Eestis. Aavik jääb Skanska AS-i tööle ja juhib tegevuse lõpetamisega seotud toiminguid. Skanskal on välja töötatud plaan eri üksuste, kinnisvara ja muude varade võõrandamiseks.

“Eesti turg on väike ja suurte kõikumistega ning konkurents väga tihe. 2014. aasta väljavaated siinsel turul näivad olevat nõrgad. Ka üldised lepingutingimused Eesti turul ei ole, Skanska riskijuhtimissüsteemi nõudeid arvestades, sageli sobivad: projektide rahavood on üldjuhul negatiivsed ja töövõtjal on piiramatu vastutus, millega meil on raske leppida. Sellises olukorras oleme otsustanud Eesti turult lahkuda,” selgitas Skanska Oy peadirektori asetäitja Tuomas Särkilahti lahkumise põhjusi.

Ärileht tegi otseülekande Skanska pressikonverentsilt kell 12.