Eesti Näituste ASi nõuniku Siimu Loogma tähendusel lisandub iga päevaga uusi registreerujaid. ”Messile registreerumise aktiivsuse põhjal ehitus- ja kinnisvaraturu jahenemist märgata pole,” sõnas Loogma.

”Samuti ei ole registreerimisele mingit mõju avaldanud alternatiivne üritus Saku Suurhallis, mille korraldamise tehnoloogia ning temaatika on valdavas osas maha kirjutatud Eesti Näituste poolt korraldatavalt ehitusmessilt ning mille eesmärk on lõhkuda Eesti suurim mess. Tänase info põhjal võib tõsiselt kahelda alternatiivmessi toimumise perspektiivis,” tähendas Loogma.

Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu tegevdirektori Enno Rebase sõnul kehtib liidu jaoks endiselt 2001. aastal juhatuses kokkulepitu, mille kohaselt võiksid messid toimuda üle aasta. Selles mõttes on kaks messi ühel aastal veel topelt liiga palju.
”Eesti ehitusmaterjalitootjad on oma valiku teinud - valdav osa firmadest on osalenud ehitusmessil igal aastal, osa firmasid on valinud üleaastase tsükli. Eesti ehitab 2008 toob registreerimislehtede põhjal otsustades taaskord messikeskusse kokku Eesti suurimad ehitusmaterjalitootjad,” kinnitas ehitusmessi projektijuht Epp Sultsmann.
Üheksakümnendatel valitses segadus, mil Eesti messikalendris oli mitmeid ehitusmesse - Rebuilding I ja Rebuilding II, Eesti ehitusturg, XXI sajandi kodu, Eesti ehitab. Praegune ehitusmessikalender on tasakaalus - ajaproovile vastu pidanud ”Eesti ehitab” Tallinnas aprillikuus, Tartu ehitusmess Tartus oktoobris.
2.-5. aprillil 2008. a toimuv ehitusmess on järjekorras kaheteistkümnes. Eesti ehitab 2008 sisepind on kokku 12 500m2 ja välispind 5000m2.