Külastajatele esitletakse hulgaliselt uuenduslikke tooteid nagu näiteks helikindlad ja teisaldatavad vaheseinasüsteemid, mille tihendid muudavad oma asendit elektrivoolu jõul ning ventilatsioonilahendused, mis säästavad kuni 75% ventilatsiooniga kaasnevast energiakulust, teatab messi korraldaja.

Tartu Ehitusmessi peakorraldaja Karin Poolaku sõnul pakutakse sellel aastal uuendusena võimalust tõsise ostuhuvi korral proovida demoplatsil ehitusmasinaid ka reaalses tööolukorras. Lisaks pööratakse tähelepanu ka tööohutusele, kus vastava seminari viib läbi sotsiaalministeerium ja tööinspektsioon.

Kuna ehitamine ilma korralike tööriistadeta on tänapäeva maailmas mõeldamatu, siis leiab paralleelselt ehitusmessiga aset ka näitus Tööriist 2007, mis toob huvilisteni kõik vajalikud abivahendid.

Tartu Näituste messikeskus avab uksed neljapäeval, 18. oktoobril, kell 11.00 ning ootab külalisi järgneva kolme päeva jooksul.

Tartu Ehitusmess toimub 13. korda ning sellest võtab osa enam kui 150 ettevõtet. Osalejate käsutuses on 4500 ruutmeetrit sisepinda ning 3000 ruutmeetrit välipinda. Eelmisel aastal külastas messe enam kui 13000 inimest, läbi aastate on Tartu Ehitusmess ja Tööriist leidnud enam kui 100000 külastust.