Esimeses kvartalis ehitasid ehitusettevõtted omal jõul viie miljardi krooni eest – hooneid 3,2 miljardi ja muid rajatisi 1,8 miljardi krooni eest. Eelmise aasta sama perioodiga võrreldes vähenes hoonete ehitamine püsivhindades 42 protsendi võrra. Rajatiste ehitamine jäi aga samale tasemele. Ehitusturu langus on tingitud eelkõige elamuehitusmahtude vähenemisest kohalikul turul.


Vastupidiselt langustrendil liikuvale kohalikule ehitusturule, kasvas välisturul tegutsevate Eesti ehitusettevõtete ehitusmaht võrreldes aastatagusega 6 protsenti. Kasv tulenes hooneehitustöödest.


Ehitisregistri andmetel lubati esimeses kvartalis kasutusse 593 uut eluruumi, mis on kolm korda vähem kui aasta varem. Üle poole (58%) valminud eluruumidest asus korterelamutes. Alates 2007. aasta teisest poolest on nõudlus uue elamispinna järele pidevalt vähenenud.


Selle aasta algul väljastati ehitusluba 326 eluruumi ehitamiseks – aastatagusega võrreldes ligi 3,5 korda vähem. Eelistatuim elamutüüp oli ühepereelamu.


Kasutusse lubati 212 mitteelamut kasuliku pinnaga 260 000 ruutmeetrit. Enim lisandus uut büroo- ja kaubanduspinda. 2008. aasta sama ajavahemikuga võrreldes suurenes nii kasutusse lubatud mitteelamute pind kui ka kubatuur.