Einpalu ütles BNS-ile, et vaide esitamiseks on alust piisavalt. "Kuid eks lõplik tõde selgub protsessi käigus, loodetavasti üsna pea."

"Proovisime tehnilise järelevalve ametiga (TJA) Starmani pakkumise teemadel mõtteid vahetada, kuid nad keeldusid, viidates pakkumisinfo ärisaladuseks kuulutamisele Starmani poolt. See on loomulikult iga pakkuja enda asi kui avalikult ta oma asju ajab," märkis ta.

Einpalu ei pea reaalseks Starmani lubadust ehitada kahe kuuga kolm üle-eestilist võrku.

Veebruari lõpuks lubas Starman valmis ehitada 17 piirkonnast üheksa ehk üle poole planeeritud kolmest võrgust ning märtsi jooksul kõik ülejäänu.

"Kes telekomivõrkude rajamisest ei tea, siis võrdluseks võib tuua, et GSM ja 3G võrke on EMT, Tele2 ja Elisa ehitanud ja täiendanud aastaid. Televõrgu AS ehitas oma Kõu internetivõrgu esimese etapi umbes aastaga. Starmani kava on selles võrdluses päris tempokas, " ütles Einpalu.

Seni on Levira teinud Starmaniga koostööd digiteleteenuse Zuumtv edastajana. "Zuum on meie partnerina igati tubli olnud ja head tööd teinud analoogilt digile ülemineku protsessis. Loodame väga, et neil jätkub soovi ja energiat kliendi jaoks oluliste teemadega ka edasi tegeleda," ütles Einpalu. Ta lisas, et aeg oleks mõelda kõrgresolutsiooniga kanalitele, ka internetiteenuse lisamisele teenustepaketti. "Mõnes piirkonnas, näiteks Viljandi, võiks mõelda ka leviala laiendamisele."

Ta ütles, et Levira on valmis nendes sammudes Zuumi toetama.

Tehnilise järelevalve amet tunnistas veebruari alguses üleriigilise digitelevisiooni edastamise sagedusloa konkursi võitjaks AS-i Starman. See tähendab, et kui seni vastutas tavaantenniga vastuvõetava digitelevisiooni Zuumtv telekanalite tehnilise edastuse eest Levira, siis sagedusloa saamise järel hakkab 24 telekanali levitamisega tegelema Starman ise.

Starmani tehnikadirektor Hanno Liiva ütles veebruari alguses BNS-ile, et ettevõte on valmis programmi edastama ilma telemastide ja -saatjate omaniku AS-i Levira teenuseid kasutamata. Starman on tema sõnul valmis kasutama signaali edastamiseks mobiilsideoperaatorite maste.