?EJKÜ on oma tegevuse kümne aasta jooksul muutunud riigi arvestatavaks partneriks energiamajanduse kujundamisel ning aidanud kaasa uute energiasäästlike ja keskkonnasõbralike tehnoloogiate kasutusele võtmisele Eestis,? ütles ühingu juhatuse esimees Tiit Rahkema.

Rahkema sõnul tuleb senist suundumust jätkata. Eesti energeetikat ootavad ees olulised muutused.

?Majanduslikult on otstarbekas eelisarendada soojuse ja elektri koostootmist. Globaliseeruvas keskkonnas on esmatähtis, et turuosalised saavad tegutseda võrdsetes konkurentsitingimustes, mis on ka energiaturu valdkonda reguleerivate Euroopa Liidu õigusaktidega sätestatud. See aga nõuab olulisi muudatusi hetkel kehtivas seadusandluses,? ütles Rahkema.

Koostöös Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga on algatatud elektrituruseaduse täienduste pakett, mis soodustab elektri ja soojuse koostootmise kasutuselevõtmist Eestis.

Tiit Rahkema (sündinud 1963) töötab maailma juhtiva kaugküttes kasutatavate eelisoleeritud kaugküttetorude valmistaja, Taani firma Lögstör Rör toodangut maale toova TLR Services OÜ juhatajana.

EJKÜ juhatus valis ühingu aseesimeheks Are Veski, kes on valitud ka ühingusse kuuluvate elektritootjate moodustatud Elektrinõukogu esimeheks.

Eesti Jõujaamade ja Kaugkütte Ühingu uude juhatusse kuuluvad:

1. Teet Eelmere, Vattenfall Eesti OÜ juhatuse liige

2. Mati Meos, AS Fortum Tartu juhatuse esimees

3. Mehis Pilv, WTC Tallinn Kinnisvara AS nõukogu esimees

4. Tiit Rahkema, TLR Services OÜ juhataja

5. Kristjan Rahu, AS Eraküte nõukogu liige

6. Priit Tilga, AS Merx juhatuse liige

7. Are Veski, AS Fortum Elekter juhatuse esimees.

Eesti Jõujaamade ja Kaugkütte Ühingusse kuulub 55 energiaettevõtet, eesmärgiga arendada ühiselt soojuse- ja elektrienergia tootmise, jaotamise ja müügi valdkonda Eesti riigis.