Palmi esindaja Andry Krass ütleb, et vanaproua on piisavalt tark, et mitte hakata ajakirjanduse vahendusel jälle vaidlema ja oma seisukohti kaitsma. Sestap ei soovi ta ka intervjuu jaoks kohtuda. Pärast mõningast vestlemist on Krass siiski nõus Palmile edasi saatma mõned asjasse puutuvad küsimused.

See asjaolu peaks Palmi esindaja sõnul hajutama kahtlused, kas vanaproua ise oli see, kes maksis näiteks kohtukulud, mis olid märkimisväärsed – suurusjärgus kümned tuhanded eurod. „Ester Palmil oli seljataga juristide tiim, mina koordineerisin seda tegevust ja tegin mõnda asja ka ise. Tal on rahalist jõudu nii palju, et ta ei pea sellepärast muretsema,” ütles Krass.

Kunstiakadeemia endine rektor Signe Kivi andis Päevalehele samuti oma kommentaari, milles ütles, et kuigi Ester Palm suhtles igati viisakalt, siis esitas ta vastuolulisi soove, mida oli võimatu täita.

"Samas mainis ta korduvalt, et haridus- ja teadusministeerium ju ei toeta EKA pürgimusi, ja paraku selle protsessi käigus tajusime seda ka ise. 2012. aasta jaanuaris – peale meile eraldatud investeeringu peatamise ja sihtotstarbeliselt kasutatud vahendite tagasinõudmise – algatas ministeerium EKA kohta riikliku järelevalve menetluse. Ühtegi fakti ülikooliseaduse rikkumise või muude toimingute ebaseaduslikkuse kohta ei tuvastatud. Kogu seda protsessi saatis toona ka EKA-vastane laimukampaania meedias," lisas Kivi.