Venemaa peamine aktsiaindeks on tõusnud aastaga 27 protsenti ning investorid on pärast eelmise aasta lõpu ülisuurt kukkumist taas turule tagasi tulemas.

USAs on võrreldava aktsia S&P 500 tõus olnud samal ajal 2,8% ning Euroopa Euro Stoxx 600 Indexil 13%.

„Venemaa on praegu kohati väga odav ning kui sa üldse kunagi sinna investeerida plaanid, siis võib-olla on just praegu õige aeg," ütles J.P. Morgan Asset Managementi maailmaturu strateeg David Stubbs.

Ometi hoiatab ta, et Venemaaga seoses on suur risk, sest olukord Ukrainas võib muutuda hullemaks ja suhted USA ning Euroopa Liiduga võivad veelgi pingestuda.

„Kui rääkida Moskva survevahenditest, siis üks võimalus on, et nad keelavad lennud üle Siberi ning nad võivad kehtestada kapitalikontroll. Niisiis sa võid küll raha Vene varadesse panna, aga on väga keeruline neid sealt kätte saada," ütles ta.

Prosperity Capital Managementi juht Alexander Branis on Venemaast rääkides optimistlik:

„Nafta hind on stabiliseerunud, rubla on väga odav. Seega on väljavaated väga head (aktsiatele)," ütles ta CNBC.

Paljudele investoritele on aga suureks takistuseks USA ja Euroopa Liidu poolt kehtestatud sanktsioonid, mis ei luba teatud ettevõtetesse investeerida.

„Venemaa aktsiad on praegu väga, väga odavad. Probleemiks on aga sanktsioonid. Paljud meist ei saa osta nende ettevõtete aktsiaid, mida me sooviks. Kui sanktsioonid ükskord kaovad, siis rändab riiki suur hulk raha." ütles Templeton Emerging Markets Groupi juhatuse esimees Mark Mobius.