RSA Kindlustus tellis tulekahjueksperdilt Heikki Perlilt ekspertiisi, mis tuvastaks eelmise aasta lõpus toimunud põlengu põhjustaja. Vastupidiselt mahapõlenud elektriauto kasutaja arvamusele, väidab valminud ekspertiis, et tulekahju tekkimine elektriauto sisemuses ükskõik millisel põhjusel on välistatud. Samuti välistatakse tulekahju alguse saamine garaaži elektripaigaldisest.

 Pigem pakub Perli oma ekspertiisiaktis, et süttida võis hoopis Audi A8-st väljavoolanud kütus või sai tulekahju alguse „garaažiruumi sattunud lahtise tule allikast".

Sellistele järeldustele aitas jõuda elektriauto GPS-GSM seade, mis annab pidevat teavet sõiduki parameetrite kohta. Nii on ekspertiisis välja toodud kõik sõidu alustamise ja lõpetamise ja auto laadimise kellaajad, samuti sõidetud kilomeetrid ja odomeetri näit. Ekspertiisi järgi näitas jälgimisseadme salvestus, et kell 02.49 jõudis tulekahjuteade häirekeskusesse, siis elektriauto GSM saatja osa lõpetas töö alles kell 02.55.

„Juba tulekahju avastamisel enne 02.49 toimus leegiline põlemine terve garaažiruumi ulatuses. Samas ei olnud veel toimunud tule levikut sõiduki armatuurlaua alla ning plastist seadme konteiner ei olnud vigastatud. /.../ Siit lähtuvalt ei asunud tulekahju kolle elektriauto sisemuses," selgitas Heikki Perli oma ekspertiisis.

Rakvere abilinnapea Allar Aron sõnas, et kindlustus küll hüvitab autoga seotud kulud, kuid sotsiaalministeeriumiga käivad ka läbirääkimised, et mahapõlenud auto asendataks samaväärsega. "See oleks meile kõige sobivam variant. Eks me siis vaatame, kes sellega sõitma hakkab," kommenteeris Aron.

Tänaseks on Sven Kesler Rakvere abilinnapea ametist tagasi astunud, põhjuseks erimeelsused linnavalituse liikmetega. Veel eelmise aasta lõpuks valiti ametikoha uueks täitjaks Rainer Miltop.