Võrreldes eelmise aasta oktoobriga vähenes kaupade eksport 33 protsenti (4,4 miljardit krooni) ja import 38 protsenti (5,9 miljardit krooni). Väliskaubanduse olulist langust oktoobris mõjutas ka eelmise aasta kõrge võrdlusbaas. Kuid ka tänavu septembriga võrreldes vähenes nii eksport kui ka import viis protsenti, teatas statistikaamet.

Väliskaubanduse puudujääk oli oktoobris 0,9 miljardit krooni, mis oli eelmise aasta sama kuuga võrreldes ligi kolm korda väiksem (2008. aasta oktoobris 2,4 miljardit krooni).

Euroopa Liidu (EL27) riikidesse eksporditi oktoobris Eestist kaupu 6,3 miljardi krooni eest, mis moodustas 71 protsenti Eesti koguekspordist. Eelmise aasta oktoobriga võrreldes vähenes eksport EL riikidesse veerandi (2,1 miljardit krooni). Ühendusevälistesse ehk nn kolmandatesse riikidesse eksporditi Eestist kaupu ligi 2,6 miljardi krooni väärtuses, mis on 47 protsenti vähem kui 2008. aasta oktoobris.

Euroopa Liidu (EL27) riikidest imporditi Eestisse oktoobris kaupu kaheksa miljardi krooni väärtuses, mis moodustas 82 protsenti Eesti koguimpordist. Eelmise aasta oktoobriga võrreldes vähenes import EL riikidest üle kolmandiku (4,3 miljardit krooni). Väljastpoolt Euroopa Liitu imporditi Eestisse kaupu ligi 1,7 miljardi krooni eest ehk 47 protsenti vähem kui eelmise aasta oktoobris.

Euroopa Liidu riikidega oli väliskaubanduse puudujääk 1,7 miljardit krooni (2008. aasta oktoobris neli miljardit krooni). Samas kaubavahetuses kolmandate riikidega oli oktoobris väike ülejääk ehk kaupu eksporditi neisse riikidesse ligi 0,8 miljardi krooni eest enam kui sealt imporditi.