"Delfi omandamine annab grupile võimaluse edaspidi vallutada Balti riikide internetiturg. Ka meie kirjastatavad kodumaised veebiküljed saavad Delfi abiga uusi lugejaid juurde. Lisaks tagab Delfi atraktiivse platvormi ka kasvuks Balti riikidest väljapoole. Delfi omandamise tehing on järgmine samm meie strateegiast, mida esitlesime aktsiate avalikul pakkumisel, kui lubasime laiendada Ekspress Grupi tegevusi nii Balti riikides kui Internetis," rääkis Ekspress Grupi suuromanik Hans H. Luik.

„Ekspress Grupiga koos töötamine on Delfile ja ka meie töötajatele väga põnev samm, sest see võimaldab meil kiirendada ettevõtte kasvu. Delfi on viimaks leidnud oma õige koha meediasektoris," sõnas Delfi Grupi juhatuse esimees Ville Jehe.

Delfi praeguse omaniku Interinfo juhatuse esimees Magnus Sonnorp kiitis "Delfi fenomenaalset arengut viimase kolme ja poole aasta jooksul" - sellest ajast, kui Interinfo omandas Delfi. "Me tervitame Delfi uut omanikku Ekspress Gruppi, kes on meie meelest suurepäraselt läbi mõelnud Delfi edasised kiired arenguvõimalused," lausus Magnus Sonnorp, kes kutsutakse oma kohalt peale tehingu jõustumist tagasi. 

Ekspress Grupp ostab Delfi Grupi omandamiseks 100-protsendilise osaluse OÜ-s Interinfo Baltic, mille ainsaks oluliseks varaks on 100 protsenti AS-i Delfi aktsiatest. AS-ile Delfi kuuluvad omakorda 100 protsenti AS Delfi aktsiatest Lätis ja 100 protsenti UAB Delfi aktsiatest Leedus.

Tehingu jõustumise eeltingimuseks on konkurentsiameti koondumist lubav otsus. Tehing vajab heakskiitmist AS Ekspress Grupp aktsionäride üldkoosolekul.

Tehingut finantseerib Ekspress Grupp selle aasta kevadel toimunud esmase aktsiate avaliku pakkumise käigus saadud vahenditega ning pangalaenuga SEB Ühispanga, Sampo Panga ja Nordea Panga sündikaadilt.

AS Delfi koos tütarfirmadega haldab seitset internetiportaali: eesti- ja venekeelsed portaalid Eestis ja Lätis, (www.delfi.ee, rus.delfi.ee, www.delfi.lv ja rus.delfi.lv), kahte portaali Leedus (www.delfi.lt ja www.centras.lt) ning uudisportaal Ukrainas (www.delfi.ua).

Delfi Grupi müügitulud ulatusid 2006. aastal 89,3 miljoni kroonini. 2006. aasta lõpul ulatus Delfi kasutajate arv Baltimaades 1,8 miljonini ning päevas külastab Delfi internetilehekülgi ligi 700 000 inimest.

Grupi portaalide turuosa Baltimaade internetireklaami turul on Delfi andmeil hinnanguliselt 45-48 protsenti. Grupi tänavune käibeprognoos on 118 miljonit krooni ning tegevuskasum hinnanguliselt 42 miljonit krooni. Firma prognoosib 30-protsendilise käibe kasvu ning 35-40% tegevuskasumi marginaali jätkumist järgnevatel aastatel.

Samuti võimaldab tehing saavutada sünergias Ekspress Grupi olemasolevate tegevusvaldkondadega 1-2 miljonit eurot täiendavat kasumit.

Aktsiate ostu tulemusena saab Ekspress Grupp Baltimaades turuliidriks Euroopa kõige kiirema kasvutempoga valdkonnas - interneti reklaamiturul - ning siseneb ühtlasi Ukraina turule.

Ekspress Grupi puhul on tegemist ainsa Baltikumis börsil noteeritud meediakontserniga. Ekspress Gruppi kuuluvad tütarettevõtetena Eesti Ekspressi Kirjastuse AS, Rahva Raamat AS, AS Printall, AS Ekspress Hotline oma tütarettevõtetega, UAB Ekspress Leidyba, OÜ Ekspress Internet ja OÜ Netikuulutused. Sidusettevõtete hulka kuuluvad Eesti Päevalehe AS, AS SL Õhtuleht, AS Ajakirjade Kirjastus, AS Express Post ja UAB Medipresa.

11. juunil teatas Ekspress Grupp AS-i Maaleht ostmisest.

Eilse börsiteate kohaselt moodustas Ekspress Grupi konsolideeritud netokäive 2007. aasta I poolaastal 527 miljonit krooni, mis on 18% rohkem kui aasta varem.