Pärast kolm nädalat kestnud taustauuringuid ei leidnud konkurentsiamet mingisugust takistust, miks Ekspress Grupp ei tohiks Delfit osta.

Ekspress Grupi juhatuse esimees Priit Leito ütles Päevaleht Online'ile, et loa saamine sujus plaanipäraselt ning mingisuguseid takistusi ei esinenud.

Juriidiliselt omandab Ekspress Grupp tütarfirma Zinzin kaudu ettevõtte Interinfo Baltic, millele kuulub 100 protsenti Delfi Grupi aktsiatest.

Ekspress Grupp teatas juba kuu alguses, et on plaanis Delfi Grupp ära osta. Tehingu maksumuseks on 846 miljonit krooni.

Ekspress Grupi suuromaniku Hans H. Luige sõnul leiavad Delfi keskkonnast nii eestlased kui venelased tegelikult palju rohkem kui päevauudiseid. "Minu meelest on viimase aja suurepärane arendus Ajaviide (kogu mõeldav vaba aja teave Eestis), uudiseid tuleb peagi Delfi videote valdkonnas, Arvuti ja tehnikauudised koguvad sügisest hoogu.

Viimase kuu jooksul on aktiivsus tõusnud digifotode keskkonnas pilt.delfi.ee, kus koos TV3ga otsitakse Eesti Simpsonite perekonda. Telekavad, autod ja kinnisvara koguvad populaarsust ka vene lugejate seas.

Ühesõnaga - Delfi on Eesti interneti kõige elavam paik, sama ka Lätis ja Leedus. Ainult et interneti levik elanikkonnas on Lätis-Leedus veel Eesti omast tunduvalt maas. Nagu varemgi ütlesin, EG ostis Delfi näol eelkõige kasvu," lisas Luik.

AS Ekspress Grupp sõlmis täna SEB Eesti Ühispanga, Sampo Panga ja Nordea panga sündikaadiga laenulepingu summas 43.1 m EUR Delfi omandamise finantseerimiseks.

Laenu tagasimakse tähtaeg on 5 aastat, laenu teenindamise graafik 7-aastane annuiteet ja suurem lõppmakse. Intressimäär on seotud 6-kuu EURIBOR-iga, intressimarginaal on 0.9 kuni 1.7 protsendipunkti, sõltuvalt Ekspress Grupi laenukoormust iseloomustavatest suhtarvudest.

AS Delfi koos tütarfirmadega haldab seitset internetiportaali: eesti- ja venekeelsed portaalid Eestis ja Lätis, (www.delfi.ee, rus.delfi.ee, www.delfi.lv ja rus.delfi.lv), kahte portaali Leedus (www.delfi.lt ja www.centras.lt) ning uudisportaal Ukrainas (www.delfi.ua).

Delfi Grupi müügitulud ulatusid 2006. aastal 89,3 miljoni kroonini. 2006. aasta lõpul ulatus Delfi kasutajate arv Baltimaades 1,8 miljonini ning päevas külastab Delfi internetilehekülgi ligi 700 000 inimest.

Grupi portaalide turuosa Baltimaade internetireklaami turul on Delfi andmeil hinnanguliselt 45-48 protsenti. Grupi tänavune käibeprognoos on 118 miljonit krooni ning tegevuskasum hinnanguliselt 42 miljonit krooni. Firma prognoosib 30-protsendilise käibe kasvu ning 35-40% tegevuskasumi marginaali jätkumist järgnevatel aastatel.

Tule aruta seda ja teisi teemasid EPL Live! Chatis