AS Ekspress Grupp esitas neljapäeval AS-ile Eesti Meedia teate, mille kohaselt soovib kasutada nendevahelistest lepingutest tulenevat õigust omandada Eesti Meediale kuuluvad aktsiad SL Õhtulehes, Ajakirjade Kirjastuses ja Express Postis. Selline õigus on lepingupooltele ette nähtud juhuks, kui teise lepingupoole enamusaktsionär muutub.

Septembri alguses selgus, et Norra meediakontsern Schibsted müüb Eesti Meedia aktsiad ettevõtte juhtkonnale. Eesti Meedia omandab Meedia Holding OÜ, millest pool kuulub Mart Kadastiku suuromanduses Tamm Meediale ja teine pool ravimiärimehena tuntud Margus Linnamäe ettevõttele MM Grupp kuuluvale UP Investile.

Ettevõtte väärtuseks hinnatakse 30 miljonit eurot. Kui ühe kolmandiku osas rahastab tehingut Meedia Holding omavahenditest ehk sisuliselt Margus Linnamäe, siis ülejäänud kaks kolmandikku saadakse pangalaenuna Swedbankist. Tehing hõlmab kõiki Schibstedile kuulunud Eesti, Läti ja Leedu ettevõtteid.

Eesti Meedia lipulaevaks on ajaleht Postimees ja rahamasinast kroonijuveeliks trükikoda Kroonpress. Eesti Meediale kuulub pool Eesti suurimaks tõusnud ajalehest Õhtuleht ja samuti pool ajakirjade kirjastajast Ajakirjade Kirjastus. Kontserni kuuluvad ka kohalikud lehed Pärnu Postimees, Sakala, Virumaa Teataja, Järva Teataja ja Valgamaalane. Peale selle kuuluvad kontserni Kanal 2 ja Trio Grupp kuue raadiojaamaga: Kuku, Elmar, Uuno, Spin FM, 100 FM ja DFM.