Teisipäeval, 8. detsembril tuleb Tallinna halduskohtus arutusele Olari Taali kaebus, et tunnistada õigusvastaseks finantsinspektsiooni kaks kirja, kirjutab ekspress.ee.
Taotluse täpne sisu pole teada ja Taal ütleb, et "tegemist on sügavalt isikliku, kuid põhimõttelise vaidlusega, mida ma ei soovi kommenteerida" lisaks teatab ka finantsinspektsioon, et hoiab suu kinni.
Kuid mitu allikat väidavad, et Olari Taal ärritus finantsinspektsiooni soovituste peale, millest oli sisuliselt võimatu keelduda - samamoodi nagu ühest ilmakuulsast ettepanekust Mario Puzo maffiaraamatus "Ristiisa".
Tüli puudutab Taali minevikku ja osalemist EfTEN Capitali juhtimisel, mis osaleb aktiivselt Eestis toimuvas rikkuse ümberjaotamises ja palus mullu finantsinspektsioonilt luba saada fondivalitsejaks.
Inspektsioon soovitas omakorda kaaluda, kas Olari Taal sobib firma nõukogu liikmeks ja põhjuseks toodi ärimehe taust, sest investeerimisfondide seaduse kohaselt peab fondivalitseja juhtidel olema "laitmatu ärialane maine" ja Taalile sai saatuslikuks 12 aasta tagune nn Daiwa skandaal, kus grupp mänedžere eesotsas Taaliga võttis Hoiupangale suuri rahalisi kohustusi ning varjas neid avalikkuse eest.