Ektorneti Baltimaade kommunikatsiooni- ja turundusjuht Ingars Rudzītis kinnitas reedel BNS-ile, et Ektorneti kinnisvaraportfell on Eestis stabiliseerunud ega kasva enam nii kiiresti kui varem. "Eesti majandus on taastunud küllalt hästi, nii et üha vähem kinnisvara jõuab avalikele enampakkumistele. Seetõttu on Ektornet tänavu pühendunud rohkem oma kinnisvara haldusele, arendusele ja müügile," ütles Rudzītis.

"Meie eesmärk on oma kinnisvara professionaalselt hallata ja kasumiga müüa. Praegu on Eesti majanduse väljavaade hea ja me täidame oma plaane," ütles Rudzītis. Tuleval aastal ootab Ektornet kinnisvaraturul suuremat konkurentsi, lisas ta.

Kolmas kvartal oli Rudzītise sõnul Ektornetile edukas. "Seni parim kuu oli september, kui müüsime 20 ühikut eluaseme kinnisvara. Talv on traditsiooniliselt rahulikum aeg, aga loodame häid müügitulemusi, kuna näiteks Tallinnas läheb Juurdeveo 19 ja Virbi 12 müük väga hästi."

Lisaks korterite müügile on Ektornet aktiivne ka ärikinnisvara turul. "Oleme sõlminud tööstushoonete rendilepinguid, nagu näiteks Lasita Majaga, anname rendile ka kontoriruume ja meile kuulub kuus keskmise suurusega kaubanduskeskust Tallinnas, Pärnus, Viljandis, Võrus, Tartus ja Kohtla-Järvel," ütles Rudzītis.

Lõppeva aasta jooksul on Rudzītise sõnul Ektornet investeerinud pankrotis OÜ-lt Uue Veski Vara omandatud Pärnu kesklinna Aida 5 kortermajasse ja pankrotis OÜ-lt Pesapaik omandatud kruntidesse Tartumaal Soinaste külas. Need lähevad müüki 2012. aasta kevadel.

Ektorneti kinnisvaraettevõtetele kuulus kinnistusraamatu andmeil Eestis tänavu detsembri algul 1036 kinnistut. Ektornet Residential Estonia OÜ-le kuulus detsembri algul kinnistusraamatu järgi 559 kinnistut, millest enamik olid korterid. Ektornet Land Estonia OÜ-le kuulus 310 kinnistut, millest veidi üle poole on OÜ-lt Pesapaik omandatud krundid Soinaste külas Tartumaal Ülenurme vallas.

Ektornet Real Estate Estonia OÜ-le kuulus 44 korterit Tallinna kesklinnas Pääsukese tänava majas SEB Panga peakontori kõrval. Peamiselt ärikinnisvaraga tegelevale Ektornet Commercial Estonia OÜ-le kuulus 123 kinnistut.

Arvestamata kortereid, kuulus Ektorneti ettevõtetele kokku grupi andmeil tänavu septembri lõpul 5510 kinnistut võrreldes möödunud aasta lõpu 2872 kinnistuga. Eestis kasvas kinnistute arv samas võrdluses 469 kinnistult 606 kinnistule. Lätis kasvas kinnistute arv samal ajal 851 kinnistult 1519-le.

Suurimat kasvu näitas USA kinnistute arv, kasvades 122-lt tänavu septembri lõpul 1514-le. Ektornet tegutseb veel Rootsis, Norras, Soomes, Leedus ja Ukrainas.