EL summaarne täiendav eelarvestiimul peaks moodustama ca 1,5 protsenti liidu SKPst. Vajalike tegevuste valiku ja mahu otsustab iga liikmesriik ise lähtuvalt oma konkreetsest olukorrast ja eesmärkidest, teatas rahandusministeeriumi pressiesindaja.

„Eesti saab täna kokkulepitut ainult positiivseks pidada. Mida kiiremini kosuvad EL riikide majandused, seda paremini läheb ka meil. Samuti on kiiduväärt sammuks Euroopa Komisjoni ettepanekud struktuurivahendite kiiremaks kasutuselevõtuks, mis aitavad kiirendada oluliste investeeringute tegemist Eestis. Kahtlemata on meie peamiseks prioriteediks euro kasutuselevõtt, mis seab ka piirid kulutamisele. Just suutlikkus euro kasutusele võtta on üks olulisemaid samme meie majanduskeskkonna hea tervise tagamisel ja pean sellele keskendumist väga tähtsaks,” kommenteeris kohtumist rahandusminister Ivari Padar.

Lisaks jõuti üldisele kokkuleppele mitmetes kapitaliturgude toimimist parandavates ja finantssektori vastupanuvõimet tõstvates direktiivides. Hoiuste tagamise direktiiviga tõstetakse hoiuste tagamise piirmäära 100 000 euroni 2011. aasta lõpuks ning kehtestatakse kiiremad väljamaksetähtajad hoiuste kompenseerimiseks.