Ministrid kinnitasid makrotasakaalustamatuse aruanded, kus Euroopa Komisjon leidis, et 14 liikmesriigis võib olla ohtlikke majandusarenguid või nende ilminguid.

Probleemsete riikide kohta avalikustatakse märtsikuus süvaraportid.

Mõlemad raportid on osa ELi majanduspoliitika koordineerimisest ja ühtlasi eeltöö detailsematele reformisoovitustele. "Õigeaegsed struktuurireformid toetavad majanduskasvu ja aitavad vältida tuleviku kriise," ütles rahandusminister Jürgen Ligi.

Iga kolme aasta tagant tehtav fiskaalse jätkusuutlikkuse raport keskendus seekord demograafiliste arengutega seotud kuludele ja julgustas liikmesriike reformima ebaefektiivseid sotsiaalsüsteeme. Eesti kohta on pikaajalise jätkusuutlikkuse riske hinnatakse madalaks.

Rahandusministrid kinnitasid Euroopa Liidu põhisõnumid 20 suurema tööstusriigi (G20) rahandusministrite ja keskpanga juhtide kohtumisteks Moskvas. Vastu võeti ka ELi üldeelarve suunised 2014. aastaks ja 2011. aasta eelarve täitmise aruanne.

Eilsel eurogrupi ministrite kohtumisel arutati ka Kreeka ja Küprose olukorda. Euroala ministrid arutasid taas ka Euroopa stabiilsusmehhanismist (ESM) pankade otserekapitaliseerimist, mille võimaluste ja tingimuste kohta langetatakse otsus selle aasta keskel.