Londonis paari nädala pärast kahekümne maailma mõjukama riigi ehk G20 kogunemine peaks kahekordistama ehk 500 miljardile dollarile suurendama IMFi abijõudude arsenali. Euroopa Liidu strateegiaks kasvavate majandusprobleemide võitlemisel jääb toetuda juba olemasolevatele abikavadele ja eelarves kokkuhoidu rakendada.

"Praegu on aeg kõik need paketid ja lubadused ellu viia, nii et minu meelest pole vaja luua enam rohkem pakette," ütles Reutersi uudisteagentuurile Eesti peaminister Andrus Ansip.

Euroopa Liidu enda panust IMFile juurde antavate vahendite hulgas pole veel konkreetse rahanumbrina nimetatud. Osa Euroopa Liidu ametnike sõnul on see taotluslik, et säilitada survet Saudi Araabiale, Hiinale ja teistele suure rahakotiga maadele enne G20 kohtumist Londonis.

Belgia rahandusministri Didier Reyndersi sõnul oli olemas suuline kokkulepe 75 miljardi lubamisest, Suurbritannia arvates tuleks IMFi toetada 75-100 miljardi dollariga.

Euroopa Liit lubas ühtlasi aidata hätta sattunud Euroopa riike vastavalt vajadusele ning vaadata tarvidusel ringi Lätis ja Ungaris juba kasutatava 25 miljardi eurose ELi kriisifondi maksimummaht.