Fontes Koolituse läbiviidud uuringu tulemused näitasid, et elamispinna soodustust ei pakuta üheski vastanud ettevõttes, ütles Fontes Konsultatsioonide projektijuht Mart Kirsipuu.

Lisaks palgale on paljudes firmades võimalik saada nn mitterahalisi soodustusi, mis on olulised tööjõu kinnipidamise vahendid. Soodustuste alla kuuluvad firmaautod, mobiiltelefonid, toitlustus, laen, sportimisvõimalused, kindlustus, tervishoid, preemiad ja koolitus.

Firmaautode hulk sõltub ettevõtte suurusest ja tegevusalast. Autod jagunevad tööautodeks, mis antakse kasutamiseks tööülesannete täitmisel ja staatuseautodeks, mis on antud kasutamiseks teatud tasemest kõrgemal olevatele töötajatele.

üldjuhul on tööautode ja staatuseautode suhe ettevõtetes kas 2:1 või 3:1. Kui staatuseautode väljalaskeaasta on 1990-1997, siis tööautod on vanemad ja nende ostmisel pööratakse tähelepanu esinduslikkusest erinevamatele teguritele. Autodest on kõige enam kasutusel Ford, Opel ja Audi.

Tööautosid võimaldatakse ametikohtadel, mis on seotud müügi- ja varustustööga. Staatuseautot võimaldatakse peamiselt tippjuhtidele või siis konkreetsele töötajale. Paljudes firmades ei ole aga staatuseauto võimaldamine reglementeeritud.

Firmaauto ostu otsuse teeb peamiselt juhatus või tegevjuht.

Auto ostmisel lähtutakse põhiliselt hinnaklassist. Edasi tulevad auto vanus, liising ja teenindus. Isikliku auto kasutamist tööülesannete täitmisel kompenseeritakse 39 protsendis vastanud firmades keskmiselt 500-1500 krooni ulatuses.

Mobiiltelefone kasutatakse enamikus firmades. Nende kasutamise õigus on peamiselt tippjuhtkonnal ja müügiosakonnal.

Toitlustussoodustust pakutakse 43 protsendis vastanud ettevõtetest. Need on enamasti firmad, kes ise pakuvad toitlustusteenust või ettevõtted, mille läheduses on söömisvõimalused.

Laenu garanteeritakse või antakse 43 protsendis vastanud firmades. Keskmine laenuintress on 10 protsenti ja tagasimaksmise perioodi pikkus 6 kuud kuni aasta. Peamiselt antakse eluaseme- ja tarbimislaenu, harvemini autoostu laenu.

Sportimist soodustatakse 44 protsendis vastanud ettevõtetes. Seda põhiliselt spordisaali ja ujula odava või tasuta kasutamise näol.

Peamised kindlustamise liigid on kogu personali kindlustamine õnnetusjuhtumite vastu või siis tippjuhtide reisikindlustused. Elukindlustus sõlmitakse üldjuhul turvameestele ja tippjuhtidele.

Tervishoiualast soodustust pakuvad pooled vastanud ettevõtetest. Põhiliselt on selleks tööst tulenevad kohustuslikud vaktsineerimised ja iga-aastased läbivaatused.

Preemiatest on kõige enam levinud jõulupreemiate maksmine (61 protsendis vastanud firmades) ja puhkusetoetuse maksmine (26 protsendis vastanud ettevõtetes). 45 protsendis vastanud ettevõtetest on töötajatel võimalus oma firma tooteid osta odavamalt.

79 protsenti vastanud ettevõtetest kompenseerib töötajate koolituskulud kas osaliselt või täielikult. Põhiõpet kompenseerib 46 protsenti vastanud firmadest ja kursusi 71 protsenti vastanud firmadest.

Ligikaudu pooled ettevõtetest sõlmivad oma töötajatega koolituslepingu, mille alusel kohustub töötaja firmas töötama 1-2 aastat. Koolituslepingu olemasolu korral peab töötaja varem lahkumise korral koolitusraha osaliselt tagasi maksma.

Uuringus osales 97 ettevõtet, millest 55 olid Tallinnast, 20 Pärnust, 15 Tartust ja 7 Haapsalust.

ETA