Poelettide tühjenemise põhjuseks on elanike hirm, et hinnad tõusevad veelgi kõrgemini, mistõttu soetatakse paaniliselt varusid, kirjutab lenta.ru. Väites samas, e reaalseid põhjuseid paanikaks ei ole: saagid on tänavu rikkalikud ning peaks riigi elanike vajadused täielikult rahuldama.

Sellele vaatamata hinnad kerkivad. Portaali andmetel andisid oktoobri lõpus nii mitmedki tarnijad kauplustele teada, et tatra hind kerkib ja tõid põhjenduseks ootamatult vara maha sadanud lume riigi peamises tatrakasvatuspiirkonnas Altai krais. Vaid kahe nädalaga kerkis tatra hind 27,5%. Ja seda Venemaa statistikaameti Rosstati ametlikel andmetel. Põllumajandusministeeriumi andmetel on tatrakilo kallinenud 45,87 rublani. Erinevates kauplustes on hinnatõus olnud aga oluliselt suurem.

Ostupaanika on tabanud ka soola.

Kuigi põllumajandusministeerium kinnitab, et hinnatõusu põhjusi ei ole, Venemaa aastane tatranõudlus on 550 000 tonni ning varutud on tänavu juba ligi 745 000 tonni, kinnitavad kaupmehed, et hinnad tõusevad. Nii rääkis X5 Retaili kommunikatsioonijuht, et tatra tarnijad räägivad 50-100-protsendilisest hinnatõusust. Lisaks on makaronid kallinenud 8%, riis ning toiduõli aga 20%.