"Iga toote puhul on oluline selle valmistamise asukoht ja kaugus lõppturust. Peame vaatama, kus on kliendid, ning peame olema nendele lähedal. See oli ka põhjus, miks oleme vähendanud oluliselt mobiilide osakaalu Eestis," selgitas AS-i Elcoteq Tallinn tegevjuht Heikki Mäki Äripäevale.

"Meil on väga tugevalt kasvanud sidevõrguseadmete osa ja tooted on läinud palju keerulisemaks. Täiesti uue suunana on sisse tulnud aga koduelektroonika ja praegu tehaksegi siin näiteks digibokse," rääkis Mäki, kellel sõnul võib just koduelektroonika osa AS-is Elcoteq Tallinn edestada tulevikus sidevõrguseadmeid.

"Koduelektroonika on väga võimas valdkond ja kasvupotentsiaal on seal väga suur. Pole välistatud, et tulevikus on võimalik osta ka meil poest Eestis valmistatud digibokse ja Eestis valmistatud osadega LCD-televiisoreid," kuulutas Mäki.

Sellel vahval mündil on siiski ka teine külg, sest ümberkorraldusega on Elcoteq pidanud välja vahetama hulga inimesi.

"Muidugi on seda ette tulnud. Kuna me tegeleme palju keerukamate toodetega, siis peavad nendega tegelema ka suurema kompetentsiga inimesed. Paljudel positsioonidel on tulnud seega ette vahetusi," tunnistas Mäki, kelle sõnul on selline tegevus siiski tavaline.