“Nagu ka varem mitmel korral oleme kinnitanud, ei ole Elcoteqil plaani viia tootmist Eestist ära,” ütles Elcoteq Tallinna kommunikatsioonijuht Jaanus Pauts, viidates ettevõttes toimuvale ümberstruktureerimisele, mille käigus minnakse lihtsamatelt toodetelt üle keerukamate tootmisele.

Eestisse koondatakse suuremat lisandväärtust omavate ja suuremat insenertehnilist kompetentsi nõudvate toodete valmistamine. Lihtsamate toodete tegemine usaldatakse korporatsiooni teistele ettevõtetele.

Eesti palgataseme kriitilise piiri üle Elcoteqis ei spekuleerita. Pigem mõeldakse tootlikkuse kasvatamisele ning kulude vähendamisele. Vastavalt kollektiivlepingule tõstetakse tööliste baastunnitasu nüüd lisaks kümme protsenti. Elcoteq Tallinna personalijuhi Agnes Hanseni sõnul fikseeriti ka tööstaazˇi eest makstav lisatasu ning lepiti kokku täiendav, tööstaazˇist sõltuv lisapuhkus.

Varem on mitmed Eesti ja Soome analüütikud hinnanud, et Eesti suurim eksportöör, elektroonikafirma Elcoteq valmistub vähemalt osaliseks tootmise üleviimiseks odavama tööjõuga riikidesse.