Elcoteqist allhanget tellinud Ericssoni otsuse taga on Elcoteqi soov koondada oma Euroopa tegevus peamiselt Ungaris Pécsis asuvasse tehasesse.

Tootmise ost tähendab tööandja vahetust 1200 Elcoteqi töötajale.

Elcoteqi kommunikatsiooni- ja marketingidirektor Carsten Barth kinnitas arileht.ee-le, et Ericssoni palgale minevate töötajate palgad ja töölepingu tingimused jäävad samaks ja nad jätkavad tööga, mida nad on seni teinud.

Ülejäänud töötajate osas käivad praegu läbirääkimised, kuna Elcoteq kaalub mõnede väiketellimuste täitmist Eestis jätkata. Ta ei osanud öelda, kui mitu töökohta seetõttu säiliks, tõenäoliselt mõned sajad.

"Kui me räägime võimalikest töökaotustest, siis see puudutab 10-15 protsenti töötajatest," ütles Barth. Ettevõttes töötab tema sõnul ligikaudu 1600 töötjat seega on võimalik, et töötuks jääb 160-240 inimest.

Parematel aegadel on Elcoteqis töötanud 4000 inimest.

Rootsi telekommunikatsioonifirma Ericsson on seni olnud Soome elektroonikatööstusettevõtte Elcoteqi Eesti tehase suurim tellija.

Elcoteqi kogukäive oli eelmisel aastal 53,18 miljardit krooni ning ettevõtte jäi 110 miljonit krooniga kahjumisse. Ercssonile mineva äritegevuse aastane käive ulatub 3,1 miljardi kroonini.

Tehing loodetakse lõpule viia selle aasta jooksul.