“Asjad ei ole nii must-valged,“ ütles Pauts. 

„Palgatase on küll olulisel kohal, kuid antud juhul on muudatuste põhjuseks ümberkorraldused lähtuvalt muutustest tooteportfellis. Vastavalt kliendi strateegiale suunati mobiilide tootmine Elcoteqi Ungari tehasesse, mis asub lõppturule ehk Lääne-Euroopale lähemal. Transpordile kuluv aeg on mobiiltelefonide sektoris väga olulisel kohal ja selles valguses on Ungaril võrreldes Eestiga eelis. Tallinna tehas keskendub keerulisemate toodete nagu sidevõrguseadmete valmistamisele. Täiesti uue ärivaldkonnana on käivitumas koduelektroonika, näiteks digibokside, valmistamine."

Pautsi sõnul oli palgatase eelmise aasta teema. Siis tuli suuremahuliste tellimuste täitmiseks ajutiselt töötajaid sisse tuua ka Ungarist, kus Elcoteqil on oma tehas. Sel aastal on olukord tööjõuturul juba muutunud. „Viimasel ajal on tööjõudu leida päris lihtne,“ lisas Pauts.

„Praegu on pigem küsimus selles, et osa vanadest projektidest on lõpetatud, kuid uute tellimuste tulek on veidi viibinud. Kuid need tellimused peaksid realiseeruma suuremas mahus alates septembrist.“

Rootsi portaal evertiq.com väitis, et Elcoteq peab Eesti palgataset liiga kõrgeks ning see on põhjuseks, miks ettevõte võib suunata tootmist teistesse riikidesse.