Viimased kolm aastat Elcoteq Tallinna tegevjuhina töötanud Jan Kotka sõnul võtab Kalle Kuusik üle ühtse meeskonnaga ja suure kasvupotentsiaaliga ettevõtte, mis on suutnud säilitada klientide usalduse ja kasumlikkuse ka väga keerulistel aegadel, teatas Elcoteq.

"Nii 2009. aastal, kui suurem osa äritegevusest müüdi Ericsson Eestile ja ligi kahetuhande töötajaga suurettevõttest tuli moodustada 120 töötajaga efektiivne väikeüksus, kui ka viimase kuue kuu jooksul, mil emaettevõte läks pankrotti ning puudus igasugune majanduslik kindlus, suutsime äritegevust olulisemate klientidega jätkata ning pakkuda neile kvaliteetset teenust," rääkis Kotka.

"Nüüd, kus ettevõttel on tugeva finantstaustaga uus omanik, on igati paslik aeg anda teatepulk edasi uuele inimesele, kellel on energiat ning palju uusi ideid, kuidas peagi éolane Tallinnaks ristitavat tehast edasi arendada ja uuele kasvule viia. Olen kindel, et Kalle on selleks tööks väga õige inimene," lisas Kotka.

Seitseteist aastat elektroonikatööstuses, millest enamuse juhtivatel ametikohtadel töötanud Kalle Kuusiku sõnul on Elcoteq Tallinna tehasel suur kasvupotentsiaal.

„Suur heameel on olla tagasi Tallinna tehases, kus ma 1995. aastal tooteinsenerina alustasin ja anda sellele nüüd uus hingamine. Tallinna tehasel on uue kindla omanikuga kõik eeldused kasvatada nii toodete kui ka teenuste mahtusid ning laieneda uutele turgudele.“

Aprillis Enicsi Nova Dubnica tehase juhina alustava Jan Kotka sõnul keskendub Slovakkias asuv tehas eelkõige tööstuselektroonika toodete valmistamisele.

"Pean tunnistama, et need neliteist Elcoteqis töötatud aastat nii Eestis kui Ungaris on olnud väga arendavad, andnud tugeva rahvusvahelise kooli elektroonikatootmise ja allhanke valdkonnas ning taganud piisava pagasi, et olla konkurentsivõimeline rahvusvahelisel tööjõuturul," selgitas Kotka.