Uues ametis vastutab Mäki Tallinnas Peterburi teel asuvate kahe tehase ja insenerikeskuse igapäevase töö juhtimise eest, teatas ettevõte.

Elcoteqi Euroopa piirkonna tehaste juht ja Elcoteq Tallinna endine peadirektor Risto Gaggl ütles, et kaalumisel olid erinevad väga head kandidaadid nii Eestist kui ka välismaalt.

„Heikki kasuks räägib tema pikaaegne Elcoteqis töötamise kogemus ning ettevõtte globaalsete protsesside tundmine,” ütles Gaggl.

Lähitulevikust rääkides on Mäki optimistlik: „Kui me võrdleme Elcoteq Tallinna kuluefektiivsust teiste Euroopa konkurentidega, siis me võime oma olukorraga rahul olla. Samas on meil väga head võimalused saada maailma üheks juhtivamaks EMS (electronics manufacturing service – elektroonika valmistamise teenus) ettevõtteks.”

„Sellest lähtuvalt on lähiajal põhirõhk töötajate ümberkoolitusel ja kompetentsi tõstmisel. Teisalt on olulisel kohal klientide kogukulude optimeerimine, mis ei tähenda ainult kulude vähendamist, vaid teenuse paremat kvaliteeti ja kiiremat teenindust,” ütles Mäki.

Mäki liitus Elcoteqiga 1998. aastal. Ta on töötanud erinevatel finantsvaldkonnaga seotud ametikohtadel Elcoteq SE peakontoris, Elcoteqi Lohja tehases ning Elcoteq Tallinnas. Alates 2002. aastast on Mäki Elcoteq Tallinna tegevjuhtrühma liige ning tema peamiseks vastutusalaks on olnud finantsvaldkonna juhtimine Elcoteq Tallinnas.