Samas on Elcoteq valmis töökohti pakkuma ka äsja Eesti Raudteest koondatud töötajaile.

Elcoteqi kommunikatsioonijuhi Jaanus Pautsi sõnul saaks firma Tallinnas tööd pakkuda rohkem kui sajale inimesele. “Vajame nii teenistujaid kui ka töölisi ning kõigile korraldatakse vastav väljaõpe,” räägib Pauts. Eelkõige kasvab just sidevõrguseadmete tellimuste arv.

Pautsi sõnul on firma pidevalt valiku ees, kas loobuda kiirete suurtellimuste täitmisest või tuua vajalik kvalifitseeritud tööjõud väljastpoolt.

Leidmisega on kiire

“Püsitellimuste kõrval kasvab pidevalt ka lühiajaliste suurtellimuste hulk, seetõttu on lisatöötajate leidmisega kiire – tihti tuleb vajalikud sadakond töötajat leida kõigest kuu aja jooksul,” selgitab Pauts. Eesti tööjõuturg, sealhulgas tööjõurendifirmad, ei suuda Pautsi hinnangul seda Elcoteqile pakkuda. “Seetõttu on meil korporatsioonisisese liikumisega juba piisavalt kogemusi,” selgitab Pauts. 

“Ungarlased Elcoteqi Pecsi tehasest on siin mitmendat korda, seetõttu toimub ka vastastikune õppimine,” lisab ta. Pautsi sõnul toimib Ungaris hästi renditööjõuturg, sest riiki on koondunud mitu sarnast elektroonikatööstust. Elcoteqi Eesti töötajate töölepingud on  sõlmitud tähtajatult. Sidevõrguseadmete osakaalu suurenemine tehase toodangus on tinginud ka vajaduse muuta ettevõtte struktuuri ning korraldada töötajate ümberõpet.

Rahaliselt on tööjõu Eestisse toomine kulukas, sest maksta tuleb ka komandeeringutasu, kuid tellimuse täitmine kaalub selle siiski üles.