Ettevõtte pressiesindaja Jaanus Pauts ütles Päevaleht Online´ile, et reaalselt
kaotati
vaid mõned töökohad ning mitmetele töötajatele pakuti tööd ettevõtte teistes osakondades, mille paljud neist ka vastu võtsid. Kokku puudutas antud muudatus ligi 30 teenistujat ettevõtte paljudest osakondadest.


Pautsi sõnul oli töökorralduslikud muudatused peamiselt tingitud nii kliendiportfelli kui ka klientide nõudmiste muutumisest, mistõttu pidas firma juhtkond vajalikuks optimeerida protsesse, vähendada kulusid ja parandada ettevõtte efektiivsust.

„Selle tulemusena on teatud teenistujate tööülesanded muutunud, neile pakuti uut töökohta või lõpetati tööleping. Kokku puudutab antud muudatus vähem kui 30 teenistujat erinevatest Elcoteq Tallinna osakondadest,“ lisas Pauts, soostused mitte avaldama töö kaotanud inimeste arvu.

Pauts: me ei sõltu Eestis toimuvast

Kui seni keskendus Elcoteqi Tallinna osakond peamiselt sidevõrguseadmete ja mobiilide tootmisele, siis nüüd suunati mobiiltelefonide tootmine Elcoteqi Ungari tehasesse, kus see on lähemal Kesk-Euroopa lõppturule.

Tallinnas kasvab aga uus koduelektroonika – digibokside ning tulevikus koguni LCD-televiisorite tootmisvaldkond. Pauts ei osanud öelda, millal ettevõte televiisoreid tootma plaanib hakata.

Samuti ei soostunud ta avaldama, millised on firma kliendid. „Toodame paljudele erinevatele globaalsetele klientidele, kes on omavahel konkurendid,“ selgitas ta.

Vastuseks küsimusele, kas Eesti majandusarengu aeglustumine ettevõtet kuidagi mõjutab, vastas Pauts: „Me sõltume eelkõige globaalsest elektroonikaturust, mitte Eesti elektroonikaturul toimuvast. Kui miski meid siin üldse mõjutab, on see tööjõuturg, mis on viimasel ajal just tööandja kasuks arenenud.“

Siiski nentis Pauts, et elu on viimasel ajal kallimaks läinud, mistõttu on äri ja klientide nõudmised muutunud. Ta lisas, et praegu on veel vara otsustada, mida ettevõte edasi teha plaanib. „Mis reaalselt lõppturul toimub, on raske ennustada,“ ütles ta lisades, et areng võib minna nii üles kui ka allapoole.