Ka Lätis ja Leedus hind langes mõnevõrra ning hinnaks kujunes 55,31 eurot megavatt-tunnist, mis on ligi 16 euro võrra enam võrreldes Eestiga, teatas Elering.

Eesti ja Läti piirkondade hind erines augustis päev-ette turul 70,8 protsendil tundidest. Samal ajal oli elektri päev-ette börsihind Eestis ja Soomes ligi 93 protsendil tundidest võrdne ning ülekandevõimsuste puudujääki neil tundidel ei esinenud.

Eesti hind oli vaid 0,72 euro võrra kõrgem võrreldes Soomega.

Augustikuu jooksul olid EstLink ühenduste võimsusvood suunatud 715 tunnil Soomest Eestisse ning ülejäänud 29 tunnil Eestist Soome.

Süsinikdioksiidi emissioonikvootide hinnad augustikuu kokkuvõttes tõusid, liikudes vahemikus 5,93-6,36 eurot tonni kohta, võrreldes 5,54-6,19 euroga eelnenud kuul.

Eestisse imporditud maagaasi kuu keskmine hind oli augustis Eleringi hinnangul 30,94 eurot megavatt-tunni kohta. Maagaasi hind mõjutab elektritootjaid peamiselt Lätis ja Leedus, kuid sinna imporditava maagaasi hind avaldab kaudset mõju ka Eesti elektrienergia hinna kujunemisele.

Vastavalt finantstehingutele Nasdaq OMX Commodities turul võib 2014. aasta oktoobrikuu elektrienergia hinnaks NPS Eesti hinnapiirkonnas kujuneda 43,98 eurot megavatt-tunni kohta ja neljanda kvartali keskmiseks hinnaks 44,10 eurot megavatt-tunni kohta.