Eesti Energia elektrienergia keskmine hind, mis oli seni 50,79 senti kilovatt tunnilt, alaneb augustist 47,54 sendile kilovatt tunni eest.

Ettevõtte juhatuse liikme Margus Rinki sõnul alaneb seega elektrienergia hind 6,4 protsenti ning kogu elektriarve koos võrgutasudega 3,6 protsenti.

“Keskmise majapidamise elektriarve väheneb selle aasta augustist 12 krooni, olles senise 325 krooni asemel 313 krooni,” lisas Rink.

Elektri hinna languse tingib asjaolu, et Narva Elektrijaamade tuhaladestuse prügila on pärast vajalike investeeringute teostamist keskkonnanormidega vastavuses ning põlevkivituha ladestuse eest ei rakendata enam 5-kordset tariifi, teatas konkurentsiamet.

See omakorda tingib keskkonnamaksude vähenemise ligi 300 miljoni krooni ulatuses, mis võimaldab langetada elektrienergia hinda.

Elektri hind koosneb elektrienergia tootmise ja võrguteenuse hinnast, mõlemad tuleb kooskõlastada konkurentsiametiga.

Tänase seisuga on konkurentsiameti poolt kõik kooskõlastatused tehtud, mis annab aluse 1. augustist jõustuvale hinna langusele.

Eesti Energi teatel on teine hinnalanguse põhjus elektrienergia tootmiseks kasutatava põlevkiviõli hinna alanemine tänu kütteõli maailmaturuhindade langusele.