Eesti Elektrijaamade ametiühingute juht Vladimir Aleksejev tõdes venekeelsele Delfile, et ei ole kampaaniaplakateid oma silmaga näinud, sest oli muude asjaajamiste tõttu Tallinnas. Samas on põlevkivitööstuse sulgemise eest hoiatav kampaania tema sõnul positiivne. „Igal juhul on see kasulik, sest jõuab inimesteni,“ tõdes ta.

Aleksejev märkis, et valitsuse aastatepikkune tegevus ei ole suunatud olukorra parandamisele. Iga viie aasta järel muudetakse tema sõnul keskkonnatasusid. Keskkonnatasude tõstmine muudab aga tootmisse panustamise juba mõttetuks, sest tootmine peaks ju vähemalt mingigi kasumi tooma. „Valitsuse sellekohased otsused seavad põlevkivienergeetika olemasolu Eestis ning riigi energiasõltumatuse küsimärgi alla,“ lausus Aleksejev.

Eesti keemiatööstuse liit lükkas kommunikatsioonibüroo Meta Advisory abiga käima mastaapse kampaania "Meie õnn on meie maavarad", milles ründab keskkonnaministeeriumi plaani eest tõsta 2016. aastal keskkonnatasusid.
Trüki-, video-, tele- ja välireklaamis hirmutatakse, et keskkonnatasude tõus ähvardab põlevkivitööstust sulgemisega ning toob 24 000 töötuks jääva inimesega Ida-Virumaale sotsiaalse katastroofi.