„Viimase viie aasta jooksul oleme viinud Elva keskpinge õhuliinidest enamuse maakaablisse, paigaldanud kaugjuhitavaid lüliteid, jaganud ümber liinide koormust ja nüüd lõpetasime piirkonna tähtsaima alajaama kapitaalremondi,” ütles Elektrilevi ehitusosakonna juhataja Kristo Külljastinen. “See kõik aitab kaasa elektrikatkestuste vähenemisele ja võime öelda, et Elva elektrivõrk on täna heas seisukorras.“

Elva alajaama uuendustööde käigus asendati seni kasutuses olnud trafod rohkem kui kaks korda võimsamate vastu, arvestades kohalike ettevõtete laienemisplaane ja elanike kasvanud elektritarbimist piirkonnas. „Vabade võimsuste olemasolu on oluline eeldus piirkonna ettevõtetele, kes soovivad tegevust laiendada,“ selgitas Külljastinen.

Lisaks rajati Elvasse uus alajaamahoone, uuendati 15-kilovoldine jaotusseade ja paigaldati keskkonna- ja elektriohutust suurendavaid seadmeid. Alajaama uuendamise tingis 1970ndatel kasutusele võetud seadmete vananemine ja aastatega kasvanud rikete hulk.

Koos suvel uuendatud Elva Haigla ja Keskkooli alajaamadega investeeris Elektrilevi Elva piirkonna elektrivõrgu töökindlusesse möödunud aastal kokku 2,66 miljonit eurot.

Elvas Vana Tartu maantee ääres asuva Elva 110/15kV alajaama ehitustöid teostasid Skanska EMV ja Siemens OY.