Tööde tulemusel paraneb elektrivarustus 1900 Elektrilevi kliendile Jõhvi linnas ja vallas, teatas firma.

Arvestades Elektrilevi klientide koguarvu Jõhvis, mõjutab uuenev alajaam ligikaudu kolmandikku linnast.

Uuendustöödega vahetatakse vanad välistüüpi jaotusseadmed uute vastu, mis hakkavad paiknema hoones. Samuti paigaldatakse alajaama võimsamad trafod.

“Alajaama 60ndatest pärit seadmed on oma aja ära elanud ja vajavad välja vahetamist. Samuti on Jõhvi linn arenev piirkond, kus läheb tarvis üha suuremaid elektrivõimsusi. Võimsamate trafodega saame edaspidi rohkem uusi liitujaid võrku ühendada,” selgitas investeeringu vajadust Elektrilevi võrgu üldplaneerija Meelis Kodres.

Uuendamistööde tulemusel paraneb piirkonna elektrivõrgu töökindlus ja ohutus. Tänu kaugjuhitavatele seadmetele ja automaatikale suudab Elektrilevi rikete korral voolu kiiremini taastada, kinnitab ettevõte oma teates.

Tööd viib läbi Merko Infra AS ja need on plaanis lõpetada 2015.aasta sügiseks.

Ida-Virumaa elektrivõrgu töökindlusesse investeerib Elektrilevi tänavu kokku 2,9 miljonit eurot. Uuendatakse 14 alajaama ja 33 kilomeetri ulatuses elektriliine.

Suuremad tööd on alajaamade ehitus Jõhvis ja Kohtla-Järvel Järve, Sompa ja Ahtme linnaosades ning Alajõe-Kauksi ja Avinurme-Tõnusaare keskpingeliinide uuendamine.