Alajaama uuendamine tulenes eelkõige piirkonna suurtest puidutööstusettevõtetest, kes vajasid suuremaid võimsusi ja varutoitevõimalust. Selleks ehitati alajaama teine sektsioon juurde ja viidi töösse täiendav trafo.

„Uuendatud alajaam loob ettevõtetele reservtoitevõimaluse – nii saab näiteks alajaama seadmete hooldustöödeks või ühe liinilõigu rikke korral voolu ümber suunata ja tootmistegevus ei pea seisma jääma,“ selgitas Elektrilevi võrguplaneerimise osakonna juhataja Mario Vee.

Imavere alajaama läbib aastas 30 gigavatt-tundi elektrit. Alajaam tagab elektritoite Imavere Saeveskile, graanulitehastele Graanul Invest ja Delcotek ning Kadastiku farmile.

Ehitustööde käigus ehitati uus alajaama hoone, viidi töösse teine trafo, paigaldati kaasaegsed jaotus- ja juhtimisseadmed ning piirkonna kaablivõrgu jaoks vajalikud maaühendusvoolude kompenseerimisseadmed. Alajaama uuendustöid tegi Elektrilevi tellimusel Elektritsentrum.

Lisaks Imavere alajaamale on Elektrilevi suuremad tööd Järvamaal olnud Koeru alajaama ohutust tõstvad seadmete paigaldamine ning Kirna-Türi ja Kolu-Türi elektriliine uuendamised. Kokku uuendab Elektrilevi sel aastal Järvamaal 20 alajaama ja 100 kilomeetrit elektriliine.