Piirkonnaalajaam on elektrivõrgu oluline sõlmpunkt, mille tõrgeteta toimimine tagab varustuskindluse tuhandetele majapidamistele. „Haapsalu 1960ndatel ja Kullamaa 1980ndatel ehitatud alajaamade seadmed olid vananenud ega taganud Läänemaale piisavat varustuskindlust," põhjendas investeeringu olulisust Elektrilevi juhatuse liige Jaanus Tiisvend.

„Uued kaasaegsed alajaamad viivad võrgu juhtimise uuele tehnoloogilisele tasemele - tänapäevased seadmed on distantsilt juhitavad, mis võimaldab sündmustele koheselt reageerida, avastada kiiremini rikkekohti ja taastada elektrivarustus klientidele senisest kiiremini," lisas Tiisvend. Samuti paigaldati alajaamadesse tänapäevased keskkonna- ja elektriohutust parandavad seadmed.

Aastas läbib Haapsalu alajaama 55 GWh elektrit ning alajaam tagab elektrivarustuse ligikaudu 6500 majapidamisele ja ettevõttele Haapsalus ja Ridala vallas. Haapsalu uue piirkonnaalajaama maksumusega 1,4 miljonit eurot ehitas Eltel Networks AS.

Kokku 1,15 miljonit eurot maksnud Kullamaa piirkonnaalajaama ehitas S-Power OÜ. Alajaama läbib aastas ligi 14 GWh elektrienergiat, varustades elektriga ligi 1000 majapidamist ja ettevõtet Kullamaa ja Märjamaa valdades.