Mullu augustis käis Ärileht Silmetil Sillamäe tehases külas. Seal rääkis O`Brock, et neil on näiteks seitse suurt elektronkiirgusahju ja nendega koos töötavad pumbad. "Tunnis kulub ainuüksi nende tööshoidmiseks 3,6 megavatti (3600 kilovatti) elektrit. Omanikud otsustasid, et ühte planeeritud katsetehast me siia ei ehita, sest seda oleks Vietnami märksa odavam rajada ja seal ka töös hoida. Loobumise peamine põhjus oli just kõrge elektri hind," rääkis O`Brock toona.

Täna lõuna paiku nentis O`Brock, et kuigi elektrihind on täna pööraselt kõrge, peavad nad ikkagi 24 tundi ööpäevas töötama, sest väga spetsiifilises muldmetallide tööstuses ei saa lihtsalt suvalisel hetkel juhet seinast välja sikutada. 

"Täna me ei teeni raha. Täna maksame ainult elektri eest. Tahaks loota, et varsti saame jälle midagi teenida ka," märkis O`Brock. Tema sõnul kulub ainuüksi nende ühes hoones 3600 kilovatti elektrit tunnis. Võrdluseks, keskmine eesti kodutarbija kulutab aastas ligikaudu 2000 kilovatti elektrit. 

Silmetil on aga Sillamäel 22 hektari peal märksa rohkem elektrit tarbivaid hooneid, kui see üks nn 3600kilovatine maja. Sisuliselt kulutavad pumpadega ahjud täna ühe tunni jooksul ligikaudu 720 eurot. Üheteistkümne tunni jooksul maksab Silmet ainuüksi ahjude tööshoidmiseks 7920 eurot.

Teisisõnu, Silmetil kulub üheteistkümne tunni jooksul ainuüksi ühe tootmishoone tööshoidmiseks 20 keskmise kodutarbija aastane elektrikogus.