"Eesti elektroonika osa on seotud globaalse telekommunikatsiooni valdkonna äraootava seisukohaga. Tõsine ralli oli eelmise aasta lõpus ja selle aasta alguses, aga nüüd on võetud aeg maha," ütles ta Äripäevale.

Statistikaamet teatas eile, et elektroonikaseadmete tootmine pidurdab Eestis tööstustoodangu kasvu. Kui eelnevatel kuudel toodeti selles harus ligi neljandik kogu töötleva tööstuse toodangust, siis septembris 15%. Elektroonikaseadmete tootmises asendus varajasem mitmekordne kasv tagasihoidliku 6%ga.

Roosimaa sõnul on tänavu teisel poolaastal vähenenud sidevõrkudesse investeeritavate vahendite hulk 40-60 protsenti. Probleem ei peitu tema ütlusel elektroonikatööstuses endas. "Finantsmaailma mure on jõudnud investoriteni, siin ei näe otseselt keegi sektoris endas probleemi. Investeerimise järgi on vajadus edasi. Natuke ripume nüüd niidi otsas selle tõttu, mis toimub Euroopas ja Ameerikas, see paratamatult avaldab meile mõju," selgitas ta. Roosimaa tõi välja, et globaalsete tuulte käes võib kannatada ka Eesti suurim eksportöör Ericsson.

Siiski sõnas ta, et arvatavasti laheneb olukord juba jõuludeks, mil uued tellimused tulevad hooga peale. "Kliendid Skandinaavias arvavad, et see on ajutine. Enne, kui skandinaavlased puhkusele lähevad, teevad nad suuremad tellimused ära, et naastes poleks paanikat," sõnas Roosimaa. Arvestades, et suur osa inimesi puhkab suvel, on see asjaolu Roosimaa arvates põhjus, miks sügise alguses vähe tellimusi tuleb. "Kui uut majanduskriisi peale ei tule, peaks olukord kindlasti taastuma," lisas Roosimaa.