Eleringi eelmise aasta müügitulu oli 130,3 miljonit. Reguleeritud elektri võrguteenus andis kogu tulust 88,7 miljonit, reguleeritud gaasi võrguteenus 8,8 miljonit, bilansiteenus 27,2 miljonit ja muud tegevused 7,3 miljonit.

"2017. majandusaasta oli hea Eleringile. Hoidsime klientidel tuled põlemas, EstLink 2 oli aasta jooksul tehniliste probleemide tõttu rivist väljas vaid ühe tunni jooksul aastas ning siseriikliku võrgu töökindlus oli kõrgel tasemel. Samuti teenisime omanikule soliidse kasumi riigieelarve tulude poolele," ütles Eleringi juht Taavi Veskimägi. EstLink 2 oli aasta jooksul tehniliste probleemide tõttu rivist väljas vaid ühe tunni jooksul aasta kõikidest 8760 tunnist. Siseriiklikus elektri ülekandevõrgus toimus eelmisel aastal 117 väljalülitumist. Eelneva 10 aasta väljalülitumiste keskmine arv on 193. Klientidele jäi rikete tõttu andmata vaid 44 megavatt-tundi elektrienergiat, võrreldes 150 megavatt-tunnini ulatunud eelneva 10 aasta keskmisega.

Aasta jooksul investeeris Elering 32,2 miljonit eurot. Lähematel aastatel on oodata investeeringute mahu märgatavat kasvu seoses eesootavate suurprojektide, sealhulgas Eesti-Soome gaasiühenduse Balticconnectori ja Eesti-Läti uue elektriühenduse realiseerimisega.

Eleringi varade maht oli aastavahetusel 909,6 miljonit, omakapital 346,2 miljonit ja laenukohustuste maht 362,3 miljonit eurot.

Eleringi 2017. aasta majandustulemustega on võimalik lähemalt tutvuda siin.

Elering on sõltumatu ja iseseisev elektri ja gaasi ühendsüsteemihaldur, mille peamiseks ülesandeks on tagada Eesti tarbijatele kvaliteetne energiavarustus. Selleks juhib, haldab ja arendab ettevõte siseriiklikku ja piiriülest energiataristut. Oma tegevusega tagab Elering tingimused energiaturu toimimiseks ning majanduse arenguks.