Nõukogu vahetus toimus seoses omanikuvahetusega, mille käigus Eleringi omand läks üle Eesti Energialt riigile, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Tammiste sõnul seisavad Eleringil ees suured väljakutsed.

"Eleringi pikemaajaline strateegiline ülesanne on varustuskindluse tagamiseks vabastada Eesti energiasaare staatusest. Selleks tuleb sisemaiste liinide kõrval töötada edasi ülepiiriliste ülekandevõimsustega, viia ellu Estlink 2 suurprojekt ning arendada edasi Eesti ja Läti vahelisi ühendusi," rääkis ta.

"Nõukogu koosolekul kinnitatud 2010. aasta eelarve ja selles sisalduvad investeeringud mahus 472 miljonit krooni loovad sellele tegevusele tugeva aluse."

Selle aasta väga oluline projekt on 35 protsendi elektrituru avamisega seotud elektribörsi käivitamine ning Nordpool Spot Estlink hinnapiirkonna toimivaks ja usaldusväärseks kauplemissüsteemiks kujundamine.

Lisaks Tammistele kuuluvad nõukokku rahandusministeeriumi finantsturgude osakonna juhataja Thomas Auväärt, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi nõunik Jüri Raatma, Tallink Hotellide juhatuse liige Aivar Sõerd ja TTÜ elektroenergeetika instituudi direktor Heiki Tammoja.

Elering OÜ on energia ülekandega tegelev ettevõte, mis ühendab terviklikuks energiasüsteemiks Eesti suuremad elektrijaamad, jaotusvõrgud ja suurtarbijad.