Rajooni arendava Hestlingeri juhataja Aivar Aigro ütles, et kuigi tänasest müügil oleva 87 krundi ruutmeetrihind kõigub 2400 ja 2900 krooni vahel, on võimalike maaostjate seas juba praegu huvi suur ning tühjaks rajoon hoolimata kõrgest hinnast kindlasti ei jää.

“Me müüme Tallinna parimat elukeskkonda ning ka kõikvõimalike kommunikatsioonidega liitumine, nagu vesi ja elekter, on juba hinna sees,” lausus Aigro. “Rajooni geograafiline asend on erakordselt hea — mets, meri ja linnalähedus on kõik olemas. Seetõttu on mõtet ala ka rohke raha eest arendada ja on võimalik sellise hinnaga krunte müüa.”

Merirahu kruntide ostjatena näeb Aigro eeskätt välisriikide saatkondasid, suuri välisettevõtteid ning Eesti suurettevõtete tippjuhte ja omanikke. Kogu 13-hektariline kruntide ala saab endale ümber aia ning tulevaste elanike rahu hakkab lisaks turvameeskonnale valvama ka 48 tara külge kinnitatavat turvakaamerat.

Hestlingeri projektijuhi Jaanus Sula sõnul peaks see kindlustama, et juhuslik jalutaja alale ei pääseks.

Mereäärsed kallimad

Samuti on Hestlinger rajanud alale uued teed, küte tuleb rajooni enda katlamajast ning samuti on piirkonnal oma puurkaev, mis arendaja kinnitusel võimaldab elanikele pealinna puhtaimat vett.

Elanikud saavad jalutada asumi aia taga olevas parkmetsas, nautida kaldalt ülemerevaadet Toompeale, lähedale jäävad ka loomaaed, Rocca al Mare kool, kaubanduskeskus, vabaõhumuuseum ja rajatav Saku Suurhall.

Kruntide suurus tuleb 1350-1750 ruutmeetrit ning keskmiselt hakkavad krundid maksma ligi neli miljonit krooni. Kalleimad on kõige mereäärsemad tükid, mille aia tagant on mereranda vaid sadakond meetrit. Lisaks kavandab Hestlinger 2002. aastaks elamurajooni külje alla rajada jahisadama ning liivaranna.

“Algselt plaanisime müüki alustada kevadel, kuid huvi rajooni vastu on niivõrd suur, et otsustasime juba talvel krunte müüma hakata,” rääkis Aigro. See on tema hinnangul parem ka ostjatele, sest nii saavad inimesed kohe kevadel endale maja ehitama hakata ja järgmisi jõule juba Merirahus vastu võtta.

Kuigi ostetud krundi peale maja ehitamine jääb täielikult tulevase elaniku hooleks, peab ta siiski arvestama teatud piirangutega. Nii saavad alale kerkida kuni kahekorruselised majad, samuti peavad majade välisvooder ning ka krunte ümbritsevad siseaiad üksteisega kokku sobima.