Elioni käesoleva aasta I kvartali käive oli 45,4 miljonit eurot, mis on 2,1 miljonit eurot enam kui eelmise aasta samal perioodil. Ettevõtte kolme esimese kuu kulumieelne kasum (EBITDA) oli 14,2 miljonit eurot, eelmise aasta samal perioodil aga 14,0 miljonit eurot.

Elion plaanib 2011. aasta jooksul teha investeeringuid 31 miljoni euro ulatuses, mis on 30% rohkem kui eelmisel aastal. Seejuures 20 miljonit eurot suunatakse võrguarendusse, tõstes sellega olemasoleva võrgu kvaliteeti ning laiendades võrku uutesse piirkondadesse.

Suur osa I kvartali investeeringutest suunati võrguarendusse eesmärgiga laiendada ülikiiret ja kvaliteetset ühendust võimaldavat valguskaablivõrku korrusmajadesse ja ärimajadesse.

Käesoleval aastal investeeritakse uute äride väljatöötamisse ja arendusse ligi 4,5 miljonit eurot. Fookuses on finantseerimisteenused, digiTV sisuteenused, internetiportaalid, kodujuhtimise teenus ning IT- ja pilveteenused äriklientidele.

I kvartalil tootearenduse fookuses oli koheselt turule tulev e-ostu teenus, mis võimaldab mitmetes populaarsetes e-keskkondades paari hiireklikiga kaupu või teenuseid soetada, tasudes nende eest Elioni perioodilise arvega. Lisaks investeeriti Eesti turul ainulaadsesse terviklahendusse, mis ühendab energia tarbimise ja jälgimise, kodu- ja videojälgimise ning erinevad kaugjuhitavad mugavusteenused. Teenusega on plaanis turule käesoleva aasta sügisel.

„Esimese kvartali oluline sündmus oli Elioni ja MicroLinki lõplik ühinemine. Elion suudab nüüd pakkuda täies mahus IT- ja telekomiteenuseid ning see loob Eesti ettevõtetele uusi võimalusi edukaks äritegevuseks,“ kommenteeris Elioni juhatuse esimehe Valdur Laid. Uutesse IT infrastruktuuri teenustesse investeerib Elion selle aasta jooksul 1 miljonit eurot.