«Kui vaadata praegust suhteliselt kehva pilti, siis suurel ekraanil saab sellest lihtsalt väga selge kehv pilt,» ütles Elioni juhatuse esimees Valdur Laid. Tema sõnul on Elioni võrgu kaudu kliendini jõudev telepilt Eestis ühe esimesena digitaalne ning peaaegu DVD-kvaliteediga.

Kõigepealt hakkavad telepilti läbi Elioni võrgu saama mitmete uute majade ja elamurajoonide elanikud, kelle koduni viib firma uued kaablid, mida mööda hakkab peale telepildi liikuma ka internet ja telefoniside.

Lähematel aastatel saab aga sama kvaliteetset telepilti pakkuda ka läbi praeguse DSL-võrgu, mis tähendab, et kaabeltelevisioon jõuab igasse koju, kus praegu DSLi kasutada saab, kaasa arvatud nende eramajadeni ning väiksemate maakohtadeni, kuhu praegu kaabeltelevisioon ei ulatu.

Selle sammuga astub Elion varvastele eelkõige praegustele kaabeltelevisiooni firmadele, näiteks turuliider Starmanile, sest Laidi sõnul on firmal plaan aastaks 2010 haarata pool Eesti turust.

Starmani juht Peeter Kern ei pea Elioni endale siiski väga ohtlikuks konkurendiks.

«Seda 50% haaramist tahaks küll näha, ma avaldan selles suhtes sügavat kahtlust,» lausus ta. «Ja DVD-kvaliteeti samuti. Tehnoloogiliselt on selle pakkumine eriti suur väljakutse.»