Elion teatas hot.ee e-maili kasutajatele, et pakub võimalust muretseda endale kvaliteetne viiruste ja internetirünnete kaitseks mõeldud toode „Viirusetõrje”. „Toode on loodud koostöös maailma juhtiva viirusetõrjetarkvara arendaja F-Secure’iga,” selgitas sideettevõte.

Viirusetõrje kuutasuks küsib muidu hot.ee teenuseid tasuta pakkuv Elion 49 krooni. Personaalse tulemüüri kuutasuks küsib firma samapalju, mõlema kombineeritud variandi eest tuleb maksta 69 krooni.

Viirusetõrje kontrollib viirustutvustuste, tarkvara, turvaprofiilide jne. uuendusi automaatselt iga tunni tagant.

Elioni meediasuhete juht Ain Parmas ütles neljapäeval Eesti Päevaleht Online’ile, et tegemist on juba vana tootega, mis toodi turule tänavu maikuus.

„See töötab ASP (application service provider) ehk rakendusrendi põhimõttel, sa mitte ei osta toodet, vaid rendid selle,” selgitas Parmas. „Sul on see kogu aeg olemas ja sa maksad renti, ning kui ei taha enam, siis loobud ja ei maksa.”

Parmase sõnul ei ole tegemist litsentsi ostmisega F-Secure’ilt. F-Secure’i Antivirus 2003 programm maksab firma kodulehe andmetel 53 eurot ühe litsentsi kohta. Nii viiruste kui netirünnakute eest kaitsev F-Secure Internet Security 2003 maksab 65 eurot ühe litsentsi kohta.

Internetis pakutakse ka mitmeid antiviiruse programme, mis on tasuta, üheks näiteks on AVG. Mitmed antiviiruste tootjad pakuvad kuuajalisi tasuta prooviprogramme.