Eiloni tehnoloogiadirektor Kalev Reiljan ütles Delfile, et kaalumisel oli ka rahalise kompensatsiooni maksmine, kuid sellest otsustati loobuda.

"Leidsime, et rahalise kompensatsiooni pakkumine poleks olnud selles olukorras soliidne ning seetõttu tegime valiku just kordusTV kasuks," sõnas ta.

Tasuta kordussaateid saavad kliendid vaadata 16.-31. jaanuarini. Lisaks võivad nad sama perioodi jooksul laenutada tasuta kaheksa videolaenutuse filmi.

"Igale üksikule ärikliendile väljamakstavat summat ei saa me kahjuks avaldada, sest Elioni ja kliendi vahel kokkulepitu on konfidentsiaalne," sõnas Reiljan.

Rikke kogukahju ulatust ettevõte ei avalda, pealegi ei ole täpsed kahjusummad veel selgunud.

"Rahaline kaotus oli kindlasti suur, kuid suuremaks kaotuseks peame oma klientide usalduse kaotust," sõnas Reiljan. "Usalduse taasvõitmine on palju keerukam ülesanne kui kaotatud rahanumbri tagasiteenimine."

Eelmise nädala teisipäevast reedeni toimus Elionis läbi ajaloo kõige ulatuslikum rike, mis puudutas nutiTV, Hot.ee, äri e-posti, kõnekestuste ja veebimajutuse teenuseid. Rikke põhjustas keskne andmesalvestusseade, milles ilmnes tarkvara probleem.

Kuna rike puudutas ka populaarset veebikeskkonda Hot.ee, olid paljud e-meilikonto omanikud mitmepäevasest katkestusest tõsiselt häiritud. Elion Hot.ee klientidele mingisugust kompensatsiooni aga ette ei näe.

"Hot.ee teenus on klientidele tasuta. Teenuse kasutamiseks ei pea olema Elioni klient. Seetõttu me kompensatsiooni rikkeperioodi eest ei maksa," selgitas Reiljan. "Küll aga lubame, et teeme kõik selleks, et analoogseid rikkeid tulevikus enam ei juhtuks.""See rike on meile endile olnud väga suureks õppetunniks. Teeme suurrikke kohta väga põhjaliku analüüsi ning kindlasti hoolitseme selle eest, et midagi sarnast enam korduda ei saaks," lausus Reiljan.

Elioni teenuste taastumine, rike toimus 15.01-18.01:
NutiTV teenus taastus 16. jaanuaril.
Veebimajutuse ja kõnekeskuste teenused taastusid 17. jaanuaril.
Äri e-posti teenus taastus samuti 17. jaanuaril, kuid kirjavahetus oli aeglane ka 18. jaanuaril.
Hot.ee teenus taastus 18. jaanuari hommikul, kuid kirjavahetus oli aeglane terve päeva vältel.