“Elisal on teenuste osas konkurentidest eristuda suht keeruline ja nimi on ka meiega küllalt sarnane,” ütles Elioni juhatuse esimees Valdur Laid. “Meie juristid uurivad, kas see kaubamärk ei võiks osutuda tarbijate jaoks eksitavaks,” lisas ta.

Senised Radiolinja ja Uninet kaovad ja koonduvad ühtse Elisa kaubamärgi alla alates tänasest. Hiljemalt aasta pärast peaks tegutsema ka kahe ettevõtte baasil loodud ühtne äriettevõte nimega Elisa.

Elisa kaubamärgi registreerimine on Radiolinja ja Unineti Soome omanikfirmal Elisa Oyj patendiametis alles pooleli ja see protsess võib kesta aprillini. Samas kavatseb ettevõte kohe uue kaubamärgi all teenused turule tuua ning mõne kuu jooksul ka oma klienditeenindused selle järgi ümber kujundada.

Patendiameti andmetel on Elionil sisuliselt võimalik Elisa kaubamärk vaidlustada nii enne kui ka pärast selle registreerimist. Esimesel juhul ei saaks Elisa Oyj seda Eestis enne kasutada, kui kohus on otsuse langetanud.

Elisa juhatuse esimehe Sami Seppäneni sõnul sujub Elisa kaubamärgi registreerimine tõrgeteta. “Loomulikult on neil võimalus see vaidlustada, kuid see ei vii neid kusagile. Ma ei usu, et Elisa kaubamärk massides segadust tekitab,” ütles ta.

Kuni pool turust

Unineti ja Radiolinja baasil loodaval äriühingul on mobiilsideturul käibe osas ligi 20-protsendiline turuosa, eesmärgiks on seatud aga kolmandik. Fiksside turul on Uninet seni peamiselt äriklientidele keskendunud. Selles vallas loodab Elisa edaspidi hõivata kuni poole turust. Oma püsivõrku, mis Elisal on Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Narvas, plaanitakse üle-eestiliselt laiendada, investeerides selleks sadu miljoneid kroone.

Elisa teenusoperaatorüksuse juhi Andrus Hiiepuu sõnul saavad firma kliendid edaspidi laiema valiku teenuseid n-ö ühest uksest, lisaks on turul kahe kaubamärgi asemel üks ja tugev kaubamärk. “Meie eesmärk on olla soodsaim kvaliteetoperaator. Kõikidele klientidele kõikide teenuste osas oleme alati soodsamad kui EMT ja Elion,” ütles ta. Äriklientide osas, kus Elisal on ligi viiendik turust, rõhutas Hiiepuu Vodafonega tehtavat koostööd. “Toome turule järjest uusi eksklusiivseid teenuseid,” ütles ta.