Elioni turundusdirektor Arti Ots sõnas, et kolmeaastase lepingu ütles partner üles, viidates strateegiamuutustele. Ots ei välistanud, et tegemist on samuti digi-TV operaatorina tegutseva Visasati sooviga turul ise tugevamalt kanda kinnitada.

“See on üks võimalus, kuidas seda vaadata, Nagu iga teine ettevõte soovib ka Viasat ilmselt oma turupositsiooni parandada,” lausus ta.

Läbirääkimisi Viasati kanalite Elioni võrgus edastamise üle siiski peetakse ega arutata hinda, vaid koostöömudelit laiemalt.

Viasat Eesti tegevjuht Krista Leppiko kinnitas, et lepingu katkestamise tingis strateegiamuutus, ent jäi selle sisu kirjeldamisel ebamääraseks. “Koostöö Elioniga sujus ilma probleemideta,” tunnistas Leppiko.

Viasatile kuuluvad ka TV3 ja hiljuti avatud uus telekanal TV6, mille näitamises Elioni digivõrgus pole samuti seni kokkuleppele jõutud.

“Elion maksab oma võrkudes TV3 näitamise eest programmi koostajale ehk AS-ile TV3 kindlat tasu. Seda põhimõtet pole kavas muuta. Et TV6 tasu suurus on poolte vahel kokku leppimata, siis polegi tänase päeva seisuga Elioni klientidel võimalik TV6 vaadata,” kommenteeris TV3 tegevjuht Toomas Vara.

Viasati teemapaketti kuulub seitse kanalit ja Elioni 66 000-st digi-TV kliendist on selle tellinud 6500 inimest. Arti Otsa sõnul tegeleb Elion peale Viasatiga läbirääkimise ka asenduskanalite otsimisega.